A gluténmentes diéta, étrend kialakítása során a változatosság fontos. A lisztmentes étkezés valljuk be, nem bővelkedik nagy íz világgal, ezért fontos fenntartani a változatosságot, hogy ne unjunk rá egy-egy főbb étkezésre. Íme, öt nagyszerű, gluténmentes reggeli ötlet.
Az áfonyás amerikai palacsinta nem csak étvágygerjesztően néz ki elkészítve, de könnyedén elkészíthető a lisztmentes változata is. Az finomabb íz elérése érdekében használjunk friss áfonyát! Az áfonyás palacsinta rendkívül tápláló és még finom is.
Szintén változatosan elkészíthető a gluténmentes lennel készülő vaníliás bundás kenyér is. Ez szintén egészséges reggeli, amelynek rost-és esszenciális zsírsav tartalma fellendíti a szervezetet. Amire szükség van az elkészítéséhez: gluténmentes kenyér, tojás, len, és egy kis vanília. Keverjük össze a hozzávalókat, mártogassuk bele a kenyeret és süssük ki. Gyümölccsel vagy smoothie-val tálaljuk.
Ha több időnk van a konyhában bíbelődni, akkor gluténmentes zabpelyhes muffinnal is megörvendeztethetjük a családot, vagy épp csak magunkat. Jóval egészségesebb a hagyományos változatánál, mivel a szénhidrát almával van helyettesítve, illetve a zabpehely és gluténmentes joghurt összekeverése vajpótló.
Gluténmentes müzli szelet is készíthető, ha nincs oda a nagy reggelikért, de nem akar éhes hassal elindulni. Elkészítéséhez kell: gluténmentes liszt, zab, barna cukor, almaszósz, méz és némi pirított dió. Tápláló és egészséges, plusz nem kell nap, mint nap elkészíteni, hiszen akár egy hétig is eláll.
Végül talán a legfinomabb maradt csak, a gofri. A tészta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, gluténmentes liszt, tojás, tej, vanília kivonat, élesztő, só, cukor, késhegynyi szódabikarbóna és egy kis vaj kombinációjából már kész is. Csak a fantázián múlik milyen tálalással kerül az asztalra.