Jump to content

Hétfői finomság: pohárban kínált epertorta

2020. 04. 23. 17:05

A torta és az ember egy lapon említéséből sosem származhat semmi rossz. Ez esetben sincs ez másként. Vendégcsalogatónak, romantikázós finomságnak, vagy csak úgy is tökéletes. 

Először is amire szükség lesz, az a kitartás és egy kis konyhában való jártasság. E kettő elengedhetetlen feltétele, ha olyan mini sütit (befőttben tálalt tortát vagy nevezzük is bárminek az epres finomságot)  akarsz készíteni, ami a képen szerepel. Na jó ez csak vicc. Olyan pofon egyszerű elkészíteni, hogy meg fogsz lepődni.
Alább nem csak képi, hanem videós segítség is van, sőt a hozzávalók és elkészítési metódusról is talál leírást!

A hozzávalók:

- egy doboz eper
- ¼ csésze cukor
- 1 csomag vaníliás puding elkészítve
- tejszínhab
- piskóta(boltban vásárolt vagy saját készítésű), de ez helyettesíthető esetleg kaláccsal

Az elkészítése:

Mossuk és levéltelenítsük az epret, vágjuk fel majd adjunk hozzá cukrot. Keverjük össze és hagyjuk állni 20-30 percig. Míg az áll, készítsük el a pudingot. Vágjuk félbe a piskótát vagy kalácsot. Ezt követően, (attól függően hogy mibe akarjuk tálalni) vágjunk vagy pogácsaszaggatóval formázzunk köröket belőle. Az így kapott piskótát helyezzük az tálalásra szolgáló edény/üveg aljára, öntsünk rá pudingot (ízlés szerint) helyezzük rá az epret, majd ismételjük meg a folyamatot.

Kész is van. Ugye milyen egyszerű, ám mégis mutatós finomság?

 

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)