Jump to content

Pisztáciás kulfi, nyárra hangoló indiai finomság

2020. 05. 28. 15:05

Amikor már ahhoz is forróság van, hogy a közeli cukiban egy finom fagyival lehűtsd magad, na akkor elérkezett a kulfi ideje, ami egy különleges, és nagyon finom indiai jeges nyalánkságot takar.

 

A kulfi tökéletes átmenetet képes a puha tölcséres fagyi és a jégkrém között, sőt a legjobb benne, hogy bármit hozzáadhatunk a diótól a pisztáciáig. Könnyen elkészíthető, filléres, mégis emlékezetes ízhatást hagy maga után.

Hozzávalók (6-8 adagra):
-
4 darab zöld kardamom
-
Fél csésze édesített sűrített tej
-
1 csésze dupla krém
-
1 zacskó pisztácia

Elkészítése

Törd össze, apróra a kardamomot és a pisztáciát, majd az összes hozzávalót tedd turmixba. Alaposan turmixold össze őket. A kész folyadékot alufóliából formázott hosszúkás alakú rudakba töltsd, majd a végére mehetnek a fapálcikák.

Tedd a hűtőbe három órára, és kész is!

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)