A friss, lédús görögdinnye és eper, kókusztejjel és limemal kombinálva pazar ízélményt ad, nem beszélve arról, hogy ez a jégkrém is igen mutatós lesz tőlük! Nagy előnyük, hogy fillérekből elkészíthetők, nem tartalmaznak finomított cukrot, így nem is hizlalnak, ráadásul pillanatok alatt lehűtenek a forróságban. Lássuk hogyan készül!
Hozzávalók (6-10 jégkrémhez):
- 200g görögdinnye, kockára vágva
- 200g eper, hullámosan és kockára vágva
- 3 evőkanál méz
- 200 ml kókusztej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 marék friss spenót
- 2 db lime
- 6-10 darab fa pálcika
Elkészítése
Tegyük a görögdinnyét, az epret és 2 evőkanál mézet a mixerbe és alaposan keverjük el őket, míg homogén állagú keveréket nem kapunk. Ezután vegyünk elő alufóliát és formázzuk meg belőle a jégkrém alakját. Ha ez megvan töltsük bele a smoothie állagú jégrkémalakot és tegyük bele a pálcikákat.
Ezután tegyük őket a fagyasztóba 3-4 órára (bár a legideálisabb egy egész éjszaka), aztán jöhet a spenót!
Tegyük a spenótot lábasba és közepes hőfokon addig melegítsük, egy kanál víz hozzáadásával amíg kicsit megfonnyad. Ezután a spenótot és a megmaradt főzővizet tegyük mixerbe és keverjük 1-2 percig. Szárítsuk át finoman szitán, majd adjunk hozzá a lime juice-t, és a maradék mézet. Ezután a folyadékot öntsük a már megfagyott jégkrémek tetejére, és tegyük vissza a fagyasztóba, amíg az rá nem fagy. Ezután kész is!