Senkinek sem kell bemutatni a magyar konyha hagyományos és közkedvelt ételét a lángost, ami a szabadtéri programok, strandolás, fesztiválozás,utcai rendezvények elengedhetetlen „kelléke”.
Ha éppen diétázol, lisztérzékenységben szenvedsz,vagy csak nem bírja a gyomrod az olajos ételeket, akkor sem kell lemondani a népszerű sajtos-tejfölös csodáról. Könnyedén elkészítheted otthon a 2016-os év nagy kedvencét, a liszt és élesztőmentes, sütőben süthető „felhőlángost”.
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 10dkg zsírszegény túró
- 1 csomag sütőpor
- só (ízlés szerint)
Elkészítése
A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk,majd a sárgájukat alaposan elkeverjük a túróval és a sóval.
A fehérjéből kemény habot verünk, majd összeforgatjuk a túrós keverékkel.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk.
Végül előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután a sütőből kiszedtük fokhagymával, sajttal, tejföllel tálaljuk.