Jump to content

Izgalmas ízkombináció: fenyőmagos saláta ebédre hangolva

2018. 11. 28. 17:05

A fenyőmagolaj nem csak a hajnak, és a bőrnek tesz jót, hanem az emésztésnek és a tápanyagraktárnak, illetve a kedvének is! Ez a benne található többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhető.

A 100% -ig természetes eredetű, hidegen sajtolt fenyőmagolaj az igazi megkoronázása a salátának. Gazdag a többszörösen telítetlen zsírsavakban (Omega-3, Omega-6) illetve számos egészségügyi pozitívummal rendelkezik. Az omega-3 zsírsav elősegíti és megóvja a szív- és érrendszer egészséges működését, illetve a vérnyomást és koleszterint is redukálja. Heti rendszerességgel fogyasztva serkenti az anyagcserét és fokozz a vérképzést. Az emésztésre gyakorolt hatása igen sokrétű, hiszen gyompanaszok és gyombélfekély esetén is hatásosnak bizonyulhat. Felpörgeti az agyműködést, és jótékony hatást fejt ki az ideg-, és immunrendszerre. Kávé helyett is ezt fogyassza, mert enyhíti a krónikus fáradtság tüneteit.

Fenyőmagos saláta hozzávalók:

- 1 db fejes saláta
- 2-3 szem paradicsom
- 1 édespaprika
- fél kígyóuborka, 15-20 kimagozott olajbogyó ízlés szerint, 1-2 szál póréhagyma ,2-3 dkg fenyőmag

Az öntethez:

- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 4 dl zsírszegény joghurt,
- 2 evőkanál ecet
- 1 evőkanál korianderlevél
- só és őrölt bors

 

Jó étvágyat!

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)