Jump to content

Izgalmas ebéd, fél óra alatt

2019. 02. 25. 16:05

Ma két gyorsan és költséghatékonyan elkészíthető, finom étel receptjét olvashatod. Ha ráuntál a hosszadalmas hétvégi főzésre, íme egy félóra alatt összedobható menü.

Kezdésnek a könnyed és frissítő málnakrém levest tálalhatjuk, ezt követően pedig sajttal töltött krokettot. Az újraértelmezett krokett gyorsan elkészíthető, és nem igényel nagy szakértelmet.

Málnakrém leves (Hozzávalók):

- 1 dl víz
- 1 dl vörösbor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg málna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 dl tejszín

Elkészítése:A vizet, a vörösbort, az őrölt fahéjat és szegfűszeget együtt felére beforraljuk, és félretesszük hűlni.1 csomag hidegen készíthető vaníliás pudingot az előírtak szerint elkészítjük. A málnát szitán áttörjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a pudinghoz a málnavelőt és a kihűlt vörösboros főzetet, ízesítjük pici sóval, vaníliás cukorral, mézzel, végül a tejszínt is beledolgozunk. Aki édesebben szereti, tehet bele még cukrot. Tálalásig hűtőbe tesszük, málnaszelettel díszíthetjük.

Sajttal töltött krokett (Hozzávalók):

- 30 dkg trappista sajt
- 1 közepes tojás
- 1 púpos evőkanál liszt
- kb. 5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítse: A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk. Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos barnára sütjük. Tipp: Krumplipürével, hasábburgonyával, vagy akár mártogatósként is nyugodtan tálalható.

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)