Jump to content

Felhőlángos: liszt- és élesztőmentes, sütőben sült

2020. 08. 18. 16:00

Nem kell lemondani az érzékeny gyomor vagy ételintolerancia miatt a nyár legkedveltebb fogásáról, a lángosról. Csupán új szemszögből kell megoldani az elkészítését, például így!

Senkinek sem kell bemutatni a magyar konyha hagyományos és közkedvelt ételét a lángost, ami a szabadtéri programok, strandolás, fesztiválozás,utcai rendezvények elengedhetetlen „kelléke”.

Ha éppen diétázol,  lisztérzékenységben szenvedsz,vagy csak nem bírja a gyomrod az olajos ételeket, akkor sem kell lemondani a népszerű sajtos-tejfölös csodáról. Könnyedén elkészítheted otthon a 2016-os év nagy kedvencét, a liszt és élesztőmentes, sütőben süthető „felhőlángost”.

Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 10dkg zsírszegény túró
- 1 csomag sütőpor
- só (ízlés szerint)

Elkészítése

A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk,majd a sárgájukat alaposan elkeverjük a túróval és a sóval.

 A fehérjéből kemény habot verünk, majd összeforgatjuk a túrós keverékkel.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk.

Végül előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután a sütőből kiszedtük fokhagymával, sajttal, tejföllel tálaljuk.

 

 

(Forrás: biokalauz.co.hu;gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)