Szerkesztőség
2021.11.16.
Az automata kávégép megfelelő beállítása kulcsfontosságú a tökéletes kávé lefőzéséhez annak érdekében, hogy egy csésze igazán finom kávét kapj.
A modern érzékelőtechnika vívmányainak köszönhetően az gazdálkodók és éttermek munkáját az egyszerű hőmérőknél sokkal bonyolultabb eszközök is segíthetik.
A hangvezérléssel irányítható Smalt megőrölni ugyan nem képes a sót, viszont másban hasznos segítség lehet az asztalon.
Magyarország legjobb borait, párlatait, bortermelőit, borbárjait és borkereskedőit jutalmazták a Vince Díj pénteki átadó ünnepségén, a Vince Gálán a budapesti Marriott Hotelben, ahol pénteken és szombaton a nagyközönség is megkóstolhatja
A különleges ételkölteményekre még várni kell, de kezdésként mérnökök egy csoportja megtanított egy robotot az omlett elkészítésére. Sikeres is volt az akció, hiszen a gépezet egészen a tojások feltörésétől az
A koronavírus-járvány hatására rendkívüli módon felfutott a globális e-kereskedelem népszerűsége: a webshopok havi 22 milliárd oldalletöltést mértek 2020-ban. Az elmúlt egy évben az emberek kivételesen nagy arányban vásároltak online alapvető
Az Egyesült Arab Emírségekbeli központú, termékfejlesztéssel és dizájnnal foglalkozó cég ugyanakkor a fejlesztésével egy cseppet sem elhanyagolható problémát tervez megszüntetni vagy legalábbis mérsékelni. Az iparágban becslések szerint évente 3,9 milliárd dollárnyi élelmiszerhulladék keletkezik.
Az Abu Dhabi-i Hub71 nevű, már több mint 100 tagot számláló startup-közösség részeként működik a The Concept. Az együttműködés során a közel-keleti államszövetség repülőtársasága biztosítja az iparági tudást, valamint hozzáférést ad a repülőutakhoz és az ételeket összekészítő rendszeréhez.
A NEOS Fly+ nevű okostálca a fedélzeti ételfogyasztásról gyűjt anonimizált adatokat, amelyekkel aztán feltérképezhetők az ételek fogyasztásával és az élelmiszerhulladék keletkezésével kapcsolatos mintázatok. Mindez segíthet abban, hogy csökkenjen a hulladék mennyisége, javuljon az étkezés tervezése és csökkenjenek a működési költségek.
A fedélzeti ételpazarlás problémáját a cég társalapítója-ügyvezetője leginkább abban látja, hogy a légitársaságok nem gyűjtenek részletes adatokat azzal kapcsolatban, hogy mit szolgálnak fel. Yadhushan Mahendran hozzátette: a NEOS Fly+ regisztrálja, hogy az egyes utasok milyen menüt választottak és abból mennyit fogyasztottak el, így a társaság tudatosabb döntést hozhat a kínálattal kapcsolatban. A gyűjtött adatok segítségével pedig akár felhasználói étkezési profitokat is létrehozhatnak.
A tálca ráadásul fenntarthatóbb megoldás, és a hagyományos változatokhoz képest súlya 30 százalékkal kisebb, márpedig a repülésnél minden súly számít az üzemanyag szempontjából is. Az okoseszköz anyagát a repülések során kiürült PET-palackok adják.
Az üzletember szerint sokan gondolják tévesen, hogy a fenntarthatóság drága dolog. Úgy véli, az innovációjuk használata ötödével csökkentheti a hozzá kapcsolódó költségeket.
A kabint is felokosítanák
A startup a jövőt az ülésekben és magában a kabinban látja. Elsők akarnak lenni az okoskabinok kialakításában, amelyeknél például az ülések és a fej fölötti tárolók is szolgálhatnak adatgyűjtésre – írta az Arabian Business.
Bár a The Concept egyelőre az eszközökre fókuszál, a jövőbeli üzleti terveikben a big datából, vagyis a nagy mennyiségű adatgyűjtésből és -elemzésből származó bevételek is fontos szerepet kapnak. Az üzleti modelljük alapján hosszú távon a légitársaságoknak akár ingyen adnák a tálcát, cserébe az adatokért.
Yadhushan Mahendran arra is kitért hogy más iparágakból jövő befektetőkkel is tárgyalásban vannak. A többi között kórházak és iskolák is tudnák használni a tálcákat, melyekkel csökkenthető lenne a kidobott étel mennyisége, és a tudatosabb táplálkozás felé is egy újabb lépés lehetne.
A magyar tulajdonban lévő, vidéki nagy- és kisvállalkozások rendkívül megerősödtek az elmúlt tizenegy évben, jó példa erre a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt, amely közel 8 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkezik
A magyar szürkemarha húsa lesz a kötelező alapanyag a Magyarország étele 2022 szakácsversenyen, amely kapcsolódik a Petőfi-emlékévhez - hangzott el az eseményről tartott szerdai sajtótájékoztatón.
Mostantól a bécsiek a nap bármely szakában, várakozás nélkül juthatnak minőségi vendéglői ételhez az osztrák főváros első étteremautomatájából, a Foodie Fridge-ből.
Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált.
Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét csütörtökön Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai