Szerkesztőség
2015.12.14.
Ahogy a boroknak is megvan a hovatartozása az ételekhez, ugyanígy a pezsgőknek is. Ám ezt felülírja a vendég kérése és ízlése. Az igazán jó vendéglátó a vendégre bízza a döntést, hiszen mindenki más, így az ízlése is az.
Szerkesztőség
2015.12.14.
Hogyan bonts fel egy üveg pezsgőt helyesen? Még van idő gyakorolni szilveszterig.
Szerkesztőség
2015.12.12.
Így néz ki a jövő csokifogyasztása: akár a légmentesen zárt szeletelt sajtot, úgy vásárolhatjuk majd a csokit is. Elsőre nem is gondolnánk, mennyi mindent könnyít meg az új kiszerelés.
Szerkesztőség
2015.12.10.
Az ünnepek közeledtével kezünkbe akadhat már pezsgős palack is. Gondolatainkban már érezzük a harmonikus, gyümölcsös ízt, és ahogy a szánban bizseregnek az apró buborékok, néhány másodpercre talán elfeledtetik, hogy addig van még néhány munkanap.
Szerkesztőség
2015.12.03.
Összeállítottunk egy listát olyan ételekről, amelyeket nem szabad hűtőbe tenni, mert vagy a minőségük, vagy az állaguk nem lesz utána jó.
Szerkesztőség
2015.11.05.
Ha lehet, ezeket kerüld az ünnepek alatt, mert újévre könnyen úgy érezheted majd magad, mint egy lufi!
Szerkesztőség
2015.10.31.
Szükségből született meg ez a különleges lekvár: egy hosszú és hideg télen Nancy Warner már nem tudott honnan lekvárt felhajtani a sütihez, sör meg volt otthon.
Szerkesztőség
2015.10.23.
Hogyan tudhatod meg a legegyszerűbben, hogy érett-e az avokádó? Találtunk egy zseniális videót, amely pillanatok alatt rávilágít a lényegre.
Szerkesztőség
2015.10.16.
A citrom nagyon jó C-vitamin-forrás. De nem csak emiatt szuperélelmiszer.
Szerkesztőség
2015.10.04.
Gyros, döner. Az egymás szinonimájaként használt szavak teljesen mást jelentenek. Ön tudja mi az eltérés az ételek között?
Szerkesztőség
2015.09.30.
Görhöny, tócsni, lapcsánka. Ugye, legalább egy ismerősként cseng? Bárhogy is neveznénk, bizonyára mindenkinek ismerős ez a filléres étel: a reszelt burgonyából, némi liszttel elegyítve, két tenyér közt vagy kanállal megformálva, zsírban kisütött fogás. Népszerű, olcsó és finom.
Szerkesztőség
2015.09.21.
Bizony vannak olyan konyhai alapanyagok, melyek szavatossága sosem jár le. Vagy legalábbis majdnem sosem. Hogy mik ezek és miért is jók örökké, azt most eláruljuk.