A brit kormány egykori drogügyi tanácsadója az alkoholt utánzó szintetikus vegyületeket fejleszt, amelyek nem okoznak másnaposságot. Az alcosynth italok – ahogy új termékeit nevezi – szerinte 2050-re ki fogják szorítani
Az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményeként hétfőn Budapesten adják át azokat a Michelin-csillagokat, amelyekért magyarországi éttermek is versengtek - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
Idén is a 2012-es évjáratból került ki a legjobb vörösbor a szekszárdi borversenyen, ezúttal a Bodri Pince egy házasítása nyert el a díjat.
Közzétették a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét; a magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.
Kézműves sörfőzdét létesített látványéttermmel Ábrahám Csaba Gyulán 280 millió forintból.
Ha jó az alapanyag, jól pörkölik, és jól készítik el, a kávét felesleges cukorral édesíteni, mert nem lehet keserű. Magyarországon régóta él a rossz beidegződés, amit most próbálunk levetkőzni.
Emberi fogyasztásra alkalmatlan San Benedetto ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a laborvizsgálatok megerősítették a fogyasztók érzékszervi kifogását: több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint
Csaknem hatvan tokaj-hegyaljai pincészet több mint 150 bora és mesterkurzusok várják az érdeklődőket a Tokaji Március nagykóstolón szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.