Amikor a hőmérő higanyszála a 35 fokot is elhagyta, már csak a lédús, hűsítő, könnyen emészthető ételekre vágyunk. A hűtött gyümölcsök tökéletesek uzsonnára, de korai vacsorának is az asztalra tehetjük őket A fagyiimádóknak is alternatíva lehet a tejes, cukros jégkrémek helyett a fagyasztott gyümölcs, például a dinnye.
Nem kell bele ipari hulladék, csak egy jó kávé és jég – ezek a legjobb, házilag is elkészíthető jegeskávék.
Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű magyar csiliszósz a Louisiana államában rendezett, a világ legerősebb önteteit felsorakoztató versenyen. Diczkó László termelő reméli, a győzelem az egész magyar kézműves iparnak jót tesz majd.
Sok ember vágyik némi kalandra. Nos, ebben az étteremben ezt is megkaphatja a szerencsés vacsorázó.
Nem hiszed, hogy készülhet kínai rizs, tészta, édesség Hello Kitty!-stílusban? Akkor nézd meg a hongkongi kínai étterem kínálatának fotóit. Ettől leesik az állad!
A gyömbérből, pontosabban a szörpjéből isteni nyári frissítőt készíthetünk. A szirupot télre is eltehetjük, hogy a hideg napokba visszacsalogassuk egy kicsit a meleg nyarat.
Imádod a fagylaltot, de laktózérzékenységed miatt nem ehetsz? Esetleg diétázol, ezért kell lemondanod az édességről? Megoldás számodra is létezik: például ez a mennyei bourbonvanília-fagyi paleo módra.
Képzeljétek el, hogy ültök otthon a kecóban Spanyolországban, a ventillátor pörög, a beton izzik, a macskák döglenek az árnyékban, de enni muszáj valamit. Vagy képzeljétek el ugyanezt Magyarországon, ugyanis itt is hasonló dolgokra lehet számítani. Na ilyenkor jön jól, ha van egy bombabiztos hideg paradicsomleves receptetek, amihez a tűzhelyet sem kell bekapcsolni. Nekünk van egy ilyenünk, a tradicionális spanyol leves neve: salmorejo.
Ha te igazán szereted a jó bort, de nem ismered a borászkods alapfogalmait, akkor következő ckkünk garantáltan segíteni fog.
Igazi alaprecept a piskótatekercs lekvárral töltve: gyorsan elkészül, és nagyon jól variálható. Mégis sokan vannak, akik ódzkodnak tőle: nem sikerül a piskóta, túl lapos lesz, összeesik, nem lehet szépen feltekerni, összetörik-szakad feltekerésnél. Most lépésről lépésre megmutatjuk, hogy akár a konyhában még az alapoknál tartók is bátran belevághassanak.
Végre újra itt a hétvége, így mi is hozhatjuk az újabb hétvégi menüt. Főszerepben ezúttal Jamie Oliver receptjei!
Számunkra sokszor bizony kihívásokat rejteget, ha egy kínai étteremben, vagy sushi bárban a tányérunk mellé nem kapunk kést és villát, csupán két szép evőpálcikát, Kínában azonban már körülbelül négy-öt évezrede használják e praktikus evőeszközt.