Az ember ősei már 780 ezer évvel ezelőtt is jól átsütve vagy megfőzve szerethették a halat - derült ki egy új régészeti kutatásból, amely egyben arra szolgál bizonyítékokkal, hogy az
A vidék értékeit reflektorfénybe helyezik, Magyarország kulturális és gasztronómiai hagyományait őrzik, miközben folyamatos fejlesztéssel és megújuló technológiával előállított élelmiszereket kínálnak azok a termelők, akik bemutatkoznak egy-egy kiállításon - fogalmazott az
Az ősz a hazai pincészetek és borászatok számára a tobzódás időszaka. A szüret, az új évjáratok első kóstolása mérföldkőnek számító pillanatok, melyek nem csak a borászokat tartják izgalomban, de a
Főzőshow-k, vetítések, előadások, mesterkurzusok és egyéb online és jelenléti programok során ismerteti meg az olasz gasztronómiai hagyományokat hétfőtől vasárnapig a 7. Olasz Gasztronómiai Világhét.
A cukorbetegség a leggyakoribb krónikus anyagcsere-betegség. Hogy hogyan lehet a tüneteket felismerni és megfelelően kezelni, arról a diabétesz világnapja alkalmából Füzesi Brigitta, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ) elnöke beszélt
Az adventi időszakhoz köthető üreges csokoládé Mikulás-figura népszerűsége évről évre töretlen a vásárlók körében, ebből a termékből évente közel 8 millió darabot értékesítenek a magyarországi piacon - írta a Nemzeti
Az Európai Unió és partnerei egymilliárd eurót (404 milliárd forint) kívánnak mozgósítani az úgynevezett szolidaritási folyosók fenntartására a globális élelmezésbiztonság növelése és az ukrán gazdaság helyreállításának biztosítása érdekében - közölte
A tradicionális görög fogásokon túl vegetáriánus ételeket is felszolgálnak
Sütőtök, cékla és gesztenye – az ősz nemcsak borongósabb időjárást, hanem gyönyörű színekben pompázó, ízletes gyümölcsöket és zöldségeket is hozott. Hogy miért érdemes előnyben részesíteni a szezonális terményeket, arra a