Mintegy ötvenféle csapolt és ugyanennyi üveges magyar sörkülönlegességgel várja az 5. Jótékonysági Sörfesztháza az érdeklődőket pénteken és szombaton Kiskunfélegyházán.
Egy friss kutatás szerint nem feltétlenül játszik szerepet a cukrozott üdítők fogyasztása a gyermekek elhízásában.
Kifejezetten fontosnak tartják a reggelit a magyarok, a legtöbb családban azonban jóval kevesebb időt tudnak szánni a nap első főétkezésére, mint amennyit ideálisnak tartanának. Sokan vannak azok is, akik időhiány
A gyümölcslevek akár ártalmasabbak is lehetnek egészségünkre, mintha kólát vagy limonádét innánk. A tizenháromezer fő bevonásával végzett kutatás eredménye az lett, hogy napi három és fél deciliter elfogyasztott gyümölcslé majdnem
Ki a levest nem szereti, az csak rosszul járhat. Nem véletlenül szerepel évezredek óta minden korosztály és generáció menüsorán előkelő helyen a leves. Most az is kiderül, miért.
A gyümölcslevek akár ártalmasabbak is lehetnek egészségünkre, mintha kólát vagy limonádét innánk. A tizenháromezer fő bevonásával végzett kutatás eredménye az lett, hogy napi három és fél deciliter elfogyasztott gyümölcslé majdnem
Nem kérdés, hogy a zöldségek elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott szervezetért. Ám nem mindegy mit fogyasztunk, és mikor, hiszen néhányuk kellemetlen puffadást, gyomorégést idézhet elő.
Két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei, szerdán Hortobágyon rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborverseny csúcsbora - közölték a szervezők az MTI-vel.
Világviszonylatban a halálozás 20 százaléka a helytelen táplálkozásra vezethető vissza – derül ki egy tanulmányból, amely a The Lancet című brit tudományos lapban jelent meg.
Az Obesity című szaklapban ismertetett kutatás során a Wake Forest Orvostudományi Egyetem tudósai mediterrán étrenden élő majmokról megállapították, hogy nem fogyasztották el az összes táplálékot, pedig megtehették volna, így megőrizték
Egy új brit tanulmány szerint már a módjával fogyasztott vörös húsok és feldolgozott húsfélék is jelentősen fokozzák a bélrák kialakulásának kockázatát.
Magyarországon eszik a legkevesebb zöldséget az emberek, legalábbis az Európai Unióban – derült ki az Eurostat adataiból. Az írek, a belgák és az olaszok eszik a legtöbb zöldséget. A lista