Szerkesztőség
2016.04.23.
Imádod a friss sajt illatát és ízét? Ha legszívesebben végigkóstolnád a termelői piacok teljes sajtkínálatát, és szívesen megtanulnád, hogyan készítheted el a legfinomabb sajtokat, akkor a sajtkészítés mesterségét neked találták ki.
Szerkesztőség
2016.03.28.
Nagyjából ki lehet jelenteni, hogy az olasz tészták otthoni elkészítése az egyik legszebb...
Szerkesztőség
2016.02.10.
Bár a tejföl és a túró a boltban sem olyan drága, még olcsóbban megúszhatjuk, ha mi magunk készítjük el. Nem is kell hozzá más, mint három liter - lehetőleg házi, de minimum 3,5 százalékos zsírtartalmú - tej.
Szerkesztőség
2016.01.08.
Pizzát sütni nem különösebben bonyolult feladat. Akkor meg főként nem, ha kipróbálod a tökéletes házi készítésű pizzatészta receptjét.
Szerkesztőség
2015.12.18.
Nemcsak a pezsgő lehet ünnepi, hanem annak kínálása is. A pezsgőtorony igazi látványossága lehet a szilveszteri mulatságnak. Hogyan kell felépíteni? Íme!
Szerkesztőség
2015.12.18.
A francia és a magyar pezsgőn kívül híres az orosz habzó ital is, amelynek története a XVII. században kezdődött.
Szerkesztőség
2015.12.08.
Az ünnepek fényét és hangulatát finom italokkal is emelni lehet. A pezsgő a bornak olyan fajtája, amely a második érés során jön létre. Talán ezt sokan tudják, de most megismerhetsz néhány plusz információt is. Fedezd fel a pezsgő világát!
Szerkesztőség
2015.11.30.
A húsok királya, ami már egy kis sóval és borssal is a mennyekbe repít mindenkit: ez a bélszín. Ha pedig vesszük a fáradtságot és Wellington-módra készítjük el, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy megcsináltuk az ultimate ünnepi főfogást.Bélszín, érlelt sonka, gomba, mindez ropogós, vajas tésztába burkolva. Krumplipürével az igazi, próbáljátok csak ki bátran!
Szerkesztőség
2015.11.17.
A palacsinta sütésről mindenki azt mondja, hogy pofon egyszerű dolog. És tényleg az, viszont szerintem, mint a cukrászatban általában, a palacsintánál sem árt betartani a pontos arányokat. Persze találomra is össze lehet dobni a nagyjából jó palacsinta tésztát, de ha megvannak valaminek a tökéletes arányai, akkor miért csinálnánk, csak nagyjából úgy? Ha valami valahogy jó, akkor kicsit több, vagy kicsit kevesebb liszttel/tejjel/vízzel nem lesz ugyanolyan jó.
Szerkesztőség
2015.11.14.
Az egy dolog, hogy otthon maradtatok és mozi helyett inkább letöltöttetek egy filmet, ezzel nincs semmi gond. Na de hogy drága, gagyi, pálmazsíros popcornt egyetek a film mellé? Szó sem lehet róla, inkább próbáljátok ki ezeket a házi popcornokat, ígérjük nem fogjátok megbánni. Ja és a nachost se hagyjátok ki!
Szerkesztőség
2015.11.12.
Vannak emberek, akik szeretnek kísérletezni a konyhában. A szezon és fazon keveredését hazárdjátéknak is vehetjük, mert bár jól bevált, imádott alapokat házasítunk össze, semmi sem garantálja a jó végeredményt.
Szerkesztőség
2015.11.11.
Kolbászt nagyon sok helyen kapni, de az igazán jó sült kolbász ritka kincs! Otthon is el lehet azonban készíteni tökéletesre ezt a mindenki által kedvelt húscsemegét, ha erre odafigyelünk!